Lage rentevoet

U ziet dat de kredietverstrekker met de laagste rentevoet Citibank is. Wij hebben voor onszelf als diverse autolening simulaties uitgevoerd met verschillende leenbedragen en looptijden en we moeten toch wel tot de conclusie komen dat vrijwel elke keer Citibank er als beste uitkomt. Dat komt door de lage rentevoet. Het scheelt namelijk toch al een halve procent met de rentevoet van Alphacredit en over een lening die een lange tijd zal lopen kan dit best een groot verschil maken.

Lage rentevoet geldt voor financiering nieuwe auto

De lage rentevoet geldt uiteraard voor de financiering van ofwel een nieuwe auto of een tweedehands auto die nog zeer jong is (jonger dan 3 jaar). Als we gaan kijken naar de rentevoet voor een tweedehands auto die al wat op leeftijd is zien we dat de rentevoet toch fors oploopt. Het is wel zo dat een autolening voor een tweedehands auto over het algemeen wat korter loopt omdat ook de prijs van de tweedehands auto lager ligt als bij een nieuwe auto en daardoor automatisch minder geld hoeft te worden geleend.

Zeker bij een tweedehands auto is het dus zaak om rekening te houden met de leeftijd indien u deze met een autolening wilt financieren. Het verschil tussen een jonge tweedehands auto en een wat oudere tweedehands auto is in de rentevoet goed te merken, dus wellicht kunt u hier bij uw keuze voor een tweedehands auto ook rekening mee houden zodat uw autolening goedkoper uit kan vallen. Met een autolening simulatie kunt u precies zien wat het u zal gaan kosten.

Previous post:

Next post: