Lening nieuwe en tweedehands auto

Er kunnen bij kredietverstrekkers verschillen zitten in de rentevoet voor een nieuwe auto en voor een tweedehands auto. Nog sterker, bijna alle kredietverstrekkers maken hier onderscheid tussen, dus het is meer een regel dan een uitzondering.

Er zijn wel kredietverstrekker die voor zowel een nieuwe als een tweedehands auto dezelfde rentevoet hebben, maar vaak is de rentevoet dan wel hoger dan bij kredietverstrekker die hier wel onderscheid in maken. Dat is ook niet gunstig, dus het is volkomen normaal dat er verschillen zijn in de rentevoet tussen een nieuwe en een tweedehands auto. Overigens geld voor een tweedehands auto ook nog dat deze voor nieuw door kan voor de autolening bij een bepaalde leeftijd

Waar wordt de grens getrokken voor de leeftijd van een tweedehands auto?

De grens ligt bij de meeste kredietverstrekkers op 3 jaar. Als een tweedehands auto dus jonger is dan 3 jaar mag deze nog altijd doorgaan voor een nieuwe auto en betaalt u dus een lage rentevoet. Is de tweedehands auto de leeftijd van 3 jaar gepasseerd dan zult u helaas een hogere rentevoet moeten betalen. Dat is in korte lijnen hoe het werkt.

Doe nu een autolening simulatie en zie welke kredietverstrekker u moet kiezen voor een goedkope autolening.

Previous post:

Next post: