Looptijd autolening

U bepaalt de looptijd voor uw autolening helemaal zelf. Het is wel zo dat voor hoge leningen als de autolening wel een minimale looptijd geldt van 12 maanden in de meeste gevallen. Maar stel dat u voor uw auto 20.000 euro wilt lenen, dan zult u die niet in 1 jaar kunnen afbetalen. Het lijkt ons in elk geval zeer onwaarschijnlijk, want dat zult u elke maand 2.000 euro moeten aflossen en dat is voor bijna niemand te doen.

Gemiddelde looptijd autolening

De gemiddelde looptijd van een autolening ligt zo rond de 4 jaar. Dat geldt dan voor een autolening van rond de 20.000 euro. Als u meer wilt lenen kan het goed zijn dat u er wat langer voor nodig heeft om deze lening af te lossen, want voor een lening hoger dan 20.000 euro lijkt 4 jaar wat kort om in af te lossen.

Over het algemeen is de maximale looptijd van een autolening 7 jaar oftewel 84 maanden. Dit is een erg lange periode en we raden u dan ook alleen maar aan hiervoor te kiezen als u een dermate hoge autolening afsluit dat het simpelweg niet mogelijk is om deze in een kortere periode af te sluiten. Probeer echter altijd een zo kort mogelijke looptijd te kiezen waarbij u vanzelfsprekend wel rekening houdt met het feit dat u de kosten goed kunt betalen elke maand en daarnaast nog een beetje geld overhoudt.

Previous post:

Next post: